Flamco Flamcovent Solar légelválasztók 3/4"

28663

• Csatlakozás: 3/4"
• Beépítési hossz (mm): 88
• Magasság (mm): 151

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 7-14 munkanap

42 420 Ft

Leírás

Flamco Flamcovent Solar légelválasztók

A Flamcovent működési módja egy - gázok és folyadékok (víz) leválasztására szolgáló - speciális eljáráson alapul. Ez az eljárás viszont egy, az alkalmazás-technikai iparban már régóta létező és bevált folyamaton alapul. Ennél a folyamatnál különleges béléstesteket használtak, eredetileg az ismert Rasching gyűrűket. A Rasching gyűrűnek sokféle fejlesztési változata volt, amelyek közül a legismertebb a PALL gyűrű.

Koaleszencia hatás:
Ez az a jelenség, amikor még a legkisebb buborékok is egy idegen felszínhez tapadnak, mielőtt egy nagyobb légbuborékká alakulnának, hogy képesek legyenek a felszínre emelkedni. Minél nagyobb az a felület, amelynek mentén a gázzal telített víznek át kell jutnia, annál nagyobb az esély arra, hogy a mikrobuborékok hozzátapadnak. A Flamcovent légelválasztókkal a víz egésze kapcsolatba kerül az egyedülállóan szabadalmaztatott PALL gyűrűkkel; ez lehetővé teszi, hogy a rendszer a legmegfelelőbben működjön. A kutatások bebizonyították, hogy a Flamcovent légelválasztók minden mikrobuborékot megfognak egészen 18m?-ig.

A napenergiával működtetett rendszerekben, a létrejövő magas hőmérsékletek könnyen gőz (pára) termelődéséhez vezethetnek. Ha egy úszós légtelenítő közvetlen kapcsolatba kerül a gőzzel, az úszóka nem tudja zárni a légtelenítőt, mivel az vízen úszik, nem gőzön. A Flamcovent Solar egy átfolyó kivitelű légleválasztó, amelyben a légtelenítő fejet nem lehet lecsatlakoztatni a rendszerről. Emiatt, a Flamcovent Solar kézi légtelenítővel van ellátva. Ennek eredményeként, a rendszerben lévő gőz nem fog elpárologni, ezáltal megszűnik az égésveszély annak közvetlen környezetében.

FLAMCOVENT - Az előnyök:

  • A PALL gyűrűkön a legkisebb mikrobuborékok is lerakódnak, amelyeket a készülék leválaszt.
  • A kúpos légkamrának köszönhetően a lehető legnagyobb távolság érhető el a vízfelszín és a légtelenítő szelep között.
  • A légtelenítő szelep a szabályozó csavarral elzárható.

A Flacovent csatlakozói egy vonalban helyezkednek el, ezért könnyen beilleszthetők a csővezetékbe. A statikus magasság a rendszertől függ: egy magasabb töltési hőmérséklet (ellátás) jobb teljesítményhez vezet (Henry törvényének értelmében). A rendszer napközben aktív, hőt szolgáltat. Éjszaka a rendszer lehűl; ekkor szabad gázokat bocsáthat ki, amelyek a következő napon kiválasztódnak.

A gázok, beleértve a levegőt is, a következő módon kerülhetnek be a rendszerbe:

  • Levegő, amely már jelen van a rendszer feltöltése előtt vagy alatt.
  • A töltés előtt a vízben lévő légbuborékok, amelyek a töltést követően összegyűlnek.
  • Levegő, amely a rendszerben lévő vízben feloldódik.
  • Tömítéseken és/vagy csatlakozókon keresztül.
  • Egy alárendelt tágulási tartály használata során.

Következmények:
A fűtési rendszerekben a gázok ártalmas hatásai többek között:

  • Irritáló zajok és a keringési zavarok.
  • Elégtelen hőtermelés.
  • A belső korrózióból adódóan rövidebb élettartam.
  • A keringető szivattyú esetleges károsodása.

A sárgaréz kivitelben készült légleválasztóknak (vízszintes és függőleges csövekben való használatra is alkalmas változatokkal) menetes csatlakozóik vagy szorító csatlakozóik vannak. Maximum 50%-os glikol oldatok számára megfelelő. Nem alkalmas vízmelegítőkben való használatra.
A Flamcovent Solar egy különleges verzió, amely napenergiával működtetett rendszerek számára megfelelő.
A Flamcovent Solar egy Styropor szigetelőköpennyel van ellátva, standard felszerelésként. Ezen légtelenítőknek a maximális hőmérséklete 200 ?C.