BCG TD tömítő 1000 liter vízveszt. 5 L kanna Nagyítás

BCG TD tömítő folyadék 1000 liter vízveszteségig 5 L

4005091

A BCG TD folyékony tömítőanyag megszünteti a szélsőséges vízveszteséget fűtőkazánokban, berendezésekben, csőhálózatokban, padlófűtési rendszerekben napi 1000 literes vízveszteségig. A BCG TD minden, a kereskedelemben szokásos anyagot tömít (műanyagok és fémek). Keverési arány: 1,5 liter 100 liter fűtővízhez.

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 2-3 hét

132 850 Ft

Tulajdonságok

Vízveszteség / nap 1000 liter

Leírás

A BCG TD folyékony tömítőanyag túl nagymértékű vízveszteség esetén biztosítja fűtőberendezések, kazánok, csőhálózatok stb. tömítését napi 1000 liter vízveszteségig.

A BCG TD alkalmazásakor a szűk keresztmetszetek eltömődhetnek (termosztatikus szelepek, iszapelválasztók). A BCG TD-t ezért le kell üríteni a tömítési folyamat után. A BCG TD minden kereskedelemben alkalmazott anyagot tömít (műanyagok és fémek). A külső levegő hatására kristályosodik. A szivárgási helyen mechanikus elzáródás keletkezik. A BCG TD tartós és öregedésálló. Nyitott berendezéseknél is alkalmazható. A BCG TD-t töltőszivattyúval (G 20 vagy G 21 J BCG szivattyú) lehet betölteni a kazánba.

FIGYELMEZTETÉS!


A fűtőberendezés mentes legyen adalékanyagoktól (fagymentesítő, korróziógátló vagy konyhasóoldat). A fali gázkazánoknál a BCG 30-at vagy BCG 30 E-t kell alkalmazni. A BCG TD megfelelő alkal-mazása mellett nem hibásodnak meg a szivattyúk és a szabályzószelepek.A tömítési művelet megtörténte után a berendezést ki kell üríteni, majd újra feltölteni (kb 7-es ph-érték).

Használati utasítás

Tömítetlen fűtőkazán
A kazánokhoz kapcsolódó fűtőrendszert leválaszt-juk és a kazánt üzemelési hőmérsékletre állítjuk. Beállítjuk a maximális hőmérsékletet a „kéménygomb-bal”. A BCG TD-t tartalmazó kannát alaposan fel kell rázni. A szükséges mennyiséget (lásd táblázat) betöltjük a kazánfeltöltő csappal. A fűtőkazánt 1 barra töltjük. A keringtetőszivattyúkat az ellenőrző csavarral alaposan légtelenítjük. A fűtőkazánnak 4 órán keresztül üzemben kell maradnia. A tömítési művelet után ki kell üríteni a fűtőkazánt, majd újra feltölteni, és a rendszert újból üzembe helyezni.

Tömítetlen fűtőrendszer

A szűrőt, szennyfogót kiszereljük, vagy megkerüljük. A fűtőberendezést vízzel feltöltjük és légtelenítjük. A maximális hőmérsékletet a „kéménygombbal” beállítjuk. Padlófűtés esetén üzemelési hőmérsékletre állítjuk. Minden keveő- és radiátorszelepet teljesen kinyitunk. A keringtetőszivattyút légtelenítjük és üzemben hagyjuk.
A fűtővizet a szükséges BCG TD-mennyiséghez lecsökkentjük.

A BCG TD-t tartalmazó kannát alaposan fel kell rázni. A szükséges mennyiséget (lásd táblázat) betöltjük a kazánfeltöltő csappal. A fűtőberendezést üzemi nyomásra töltjük. A keringtetőszivattyúkat az ellenőrző csavarral még egyszer alaposan légtelenítjük. A fűtőberendezéseknek a fenti feltételek mellett 7 órán keresztül üzemben kell maradnia. A tömítési művelet egy vagy több napig tart az előfeltételektől függően. A tömítési művelet megtörténte után a berendezést kiürítjük, és újra feltöltjük.
Amennyiben a BCG TD bármilyen anyagra kerül (csempe, padlózat, mosdókagyló), akkor azonnal el kell távolítani, mert különben kristályosodni kezd, és ezt követően nem lehet eltávolítani.

Biztonsági előírások:

A vegyi anyagokkal történő munka során alapvető előírások betartandóak!
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Kezelés:

BCG tömítőanyaggal feltöltött fűtőrendszer leürítésekor semmiféle speciális kezelésnem szükséges (a Gelsenkircheni Hygiéniai Intézet vizsgálata alapján). Pontosabb adatokért kérje biztonságiadatlapunkat.

Összetétel:

Alkáli szilikátok, cellulózszálak, kereskedelemben titkos adalékanyagok.

Keverési arány:

1, 5 liter 100 liter fűtővízhez. Új fűtőberendezéseknek csekély víztartalmuk van ( adott esetben ki kell márni literenként). Ellenőrzési lehetőség: helyes adagolásnál a ph-érték 10, 5 és 11 között van. Más kemikáliák nem oldják. Hő- és nyomásálló.

Eltarthatóság:

Az előállítástól számított 5 év, fagytól védeni kell.
Adataink a jelenlegi tapasztalatainknak felelnek meg. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk