Zilmet Solar-Plus zárt tágulási tartály, 12 l, 10 bar Nagyítás

Zilmet Solar-Plus zárt tágulási tartály, 12 l, 10 bar

4-0302-012

• Térfogat (liter): 12
• Ø Csatlakozás: 3/4"G  
• Max. üzemi nyomás (bar): 10

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Készleten, várható kiszállítás 1-2 munkanap

Raktáron található mennyiség: 1 darab

28 015 Ft

Leírás

ZILMET SOLAR-PLUS zárt tágulási tartály

A Zilmet szintén kifejlesztett egy innovatív és speciális tágulási tartálytípust a napenergiás rendszerekhez. A szolár rendszerekben uralkodó különösen magas hőmérsékletek miatt szükség van a hőelvezetésre. A szolár folyadék akár 200 °C-nál is magasabb hőmérsékletre is felmelegedhet, elpárolog és rongálja a szolár rendszer elemeit, mint a szivattyúk szerelvények, tömítések és akár a tartályok membránjait is.
A tartályok illesztései hegesztettek, 10 bar maximális nyomásig ellenállnak. Külső felületük tartós epoxy-polyester porfestéssel kezelt.
A tartályban a folyadék közvetlenül érintkezik a belső fallal, így a hőmérséklete csökkenni tud, nem jön létre a „termosz-hatás”. Termosz-hatásnak nevezzük a membrános tartályoknál, amikor a tartály fala és a szolár folyadék között levegőréteg nem hagyja csökkenni a folyadék hőmérsékletét.
A SOLAR-PLUS tágulási tartályokhoz a Zilmet kifejlesztette a ZILAN membrán, ami képes ellenállni a 100 °C-os hőmérsékletnek, illetve az etilén vagy propilén-glykol keveréknek is.
A ZILAN egy magas hőmérsékleteket is elviselni képes szintetikus gumiból készült, fejlesztése során felhasználták az évtizedes tapasztalatokat, amelyeket a szolár rendszerek telepítése során szereztek. A membrán a DIN 4807-3 által hitelesített.
A SOLAR-PLUS tartályok megfelelnek a PED/97/23/EC, az EN 13831, a DIN 4757 és az EN 12977 irányelveknek. Egyedi felépítésüknek és tulajdonságaiknak köszönhetően garantáltan biztonságosak és hosszú élettartammal rendelkeznek.

Model SOLAR - PLUS 12
Térfogat (liter) 12
H Magasság (mm) 264
ØD Átmérő (mm) 270
Ø Csatlakozás 3/4"G  
Max. üzemi nyomás (bar) 10
Max. üzemi hőmérséklet - membrán (°C) +100
Max. üzemi hőmérséklet - rendszer (°C) +120
Előnyomás (bar) 2,5

Műszaki adatok letöltése