Flamco Flamcovent Clean lég- és iszap elválasztó 1 1/2"

28684

• Csatlakozás: 1 1/2"
• Beépítési hossz (mm): 114
• Magasság (mm): 345

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 7-14 munkanap

65 861 Ft

Leírás

Flamco Flamcovent Clean lég- és iszap elválasztók
Ezt a Flamcovent készüléket úgy terveztük, hogy nem csak légbuborékokat, hanem szilárdanyag részecskéket is le lehessen választani. A (megnagyobbított) fenékcsészében létrejön egy olyan zóna, amiben nem uralkodik turbulencia. Ezáltal a víznél nehezebb szennyrészecskék a tartályfenékre süllyedhetnek. Ezek a részecskék nem juthatnak ismét vissza a rendszerbe. Az összegyűlt szennyrészecskék a leeresztő csapon keresztül alul elvezethetők. A Flamcovent Clean berendezésben a légleválasztás működési elve megegyezik a szokásos Flamcovent működési elvével.

A Flamcovent működési módja egy - gázok és folyadékok (víz) leválasztására szolgáló - speciális eljáráson alapul. Ez az eljárás viszont egy, az alkalmazás-technikai iparban már régóta létező és bevált folyamaton alapul. Ennél a folyamatnál különleges béléstesteket használtak, eredetileg az ismert Rasching gyűrűket. A Rasching gyűrűnek sokféle fejlesztési változata volt, amelyek közül a legismertebb a PALL gyűrű.

Koaleszencia hatás:
Ez az a jelenség, amikor még a legkisebb buborékok is egy idegen felszínhez tapadnak, mielőtt egy nagyobb légbuborékká alakulnának, hogy képesek legyenek a felszínre emelkedni. Minél nagyobb az a felület, amelynek mentén a gázzal telített víznek át kell jutnia, annál nagyobb az esély arra, hogy a mikrobuborékok hozzátapadnak. A Flamcovent légelválasztókkal a víz egésze kapcsolatba kerül az egyedülállóan szabadalmaztatott PALL gyűrűkkel; ez lehetővé teszi, hogy a rendszer a legmegfelelőbben működjön. A kutatások bebizonyították, hogy a Flamcovent légelválasztók minden mikrobuborékot megfognak egészen 18m?-ig.

Az iszap sikeres eltávolítására csökkenteni kell a víz sebességét. A Flamco Flamcovent Clean két módon csökkenti a víz sebességét. Először is, a Flamco Flamcovent Clean-nek nagyobb átmérője van, mint a csatlakoztatott csőnek, illetve a benne található PALL gyűrűkkel ütköző szennyrészecskék (amelyek nehezebbek, mint a víz) lesüllyedhetnek a tartályfenékre. Az eredmény az iszap optimális eltávolítása.

A PALL gyűrűk rozsdamentes acélból készülnek, garantálva a hosszú üzemi élettartamot. Így nem kell mindennap eltávolítania a szennyrészecskéket, mivel a Flamco Flamcovent Clean-ben különösen nagy helyet alakítottunk ki az iszap összegyűjtésére. Ugyanakkor ez azt jelenti, hogy a szennyrészecskéket nem kell kitenni az átfolyásnak és nem tűnnek el újra a rendszerben. Minden iszapot, amely nem mozdul el, vagy a falakon gyűlik össze, mindig el lehet távolítani egy iszapkaparó működtetésével a készülék belseje mentén. Ehhez forgassa el az alatta lévő gömbcsapot.

A Flamcovent Clean lég- és iszapleválasztók a maximum 120 ?C vízhőmérsékletű és maximum 10 bar túlnyomású, zárt rendszerekhez használhatók.
A sárgaréz kivitelben készült Flamcovent Clean lég- és iszapleválasztók menetes vagy szorító csatlakozókkal rendelkeznek.