BCG 84 tömítő 25 liter vízveszt. 5 L kanna Nagyítás

BCG 84 tömítő folyadék 25 liter vízveszteségig 5 L

4005084

A BCG 84 folyékony tömítőanyag megszünteti a vízveszteséget ivóvíz- és használati melegvíz-vezetékekben napi 25 literig. Tömíteni lehet vele réz-, horgany-, nemesfém és műanyag vezetékeken található pontkorróziót, repedéseket. A BCG 84 alkalmazható az élelmiszeriparban is. Keverési arány: tisztán vagy 1: 1

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Készleten, várható kiszállítás 1-2 munkanap

Raktáron található mennyiség: 4 darab

90 320 Ft

Tulajdonságok

Vízveszteség / nap 25 liter

Leírás

Untitled DocumentA BCG 84 folyékony tömítőanyag max. napi 25 literes vízveszteségig tudja biztosítani a szivárgó helyek tömítését ivóvíz, illetve használati víz-vezetékekben. Pontkorróziót, repedéseket és tömítetlen forrasztási helyeket tömít réz-, horganyzott, nemesacél és műanyag vezetékekben. A szivárgási helyen mechanikus elzáródás keletkezik. A BCG 84 tömítés tartós és öregedésálló. Alkotóelemei lehetővé teszik az élelmiszeriparban történő felhasználást is.

FIGYELMEZTETÉS!
A folyadék rendelkezik az Országos Közegészségügyi Intézet minősítésével és alkalmazási engedélyével.

Használati utasítás
A hibás vezetékhálózatot lezárjuk és kiürítjük. A tartalmát felfogjuk és megmérjük. A sarokszelepeket és szerelvényeket lezárjuk, adott esetben kiszereljük. A lezárás történhet tömítőanyaggal (DIN 1988) is. A szűrőt, iszapolót és vízmérőt kiszereljük. A mosogató- és mosógéphez vezető csatlakozódarabokat elzárjuk. A BCG 84-et tartalmazó kannát alaposan fel kell rázni. A szükséges mennyiséget tisztán vagy 1: 1 arányban szivattyúval (szűrő nélkül), vagy a BCG G 21 J nyomótartály segítségével kell betölteni. A vezetékhálózatot légteleníteni kell.

Fontos!
Amennyiben BCG 84 különböző tárgyakkal érintkezik (csempe, burkolat, mosogatótál, kád), akkor ezt tiszta vízzel azonnal el kell távolítani különben, mert rögtön kristályosodik, s ebben az állapotban már nem távolítható el.
A vezetékhálózatot nyomás alá helyezzük (5-7 bar). A BCG 84 anyagnak a tömítetlen résen át kívülre kell kerülnie, hogy a csövön kívül tudjon kikristályosodni. Legalább két nap (48 óra) kötési időre van szüksége. Nagyon nedves felület esetén 4-5 nap is lehet a kötési idő. Mivel a műanyaggal borított csöveknél nem tud levegő jutni a szivárgó helyhez, a tömítés csak feltételezetten lehetséges. A tömítés megtörténte után a BCG 84 anyagot ki kell engedni, felfogni, a vezetékhálózatot alaposan kimosni, majd újra üzembe helyezni. A melegvíz-tároló bojlert ki kell iktatni a tömítési munkálatok idejére a rendszerből. A munkaeszközöket a munkálatok befejezése után alaposan ki kell mosni.

Biztonsági előírások
A vegyi anyagokkal történő munka során szokásos eljárásokat be kell tartani.
Gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Kezelés

Csak nagyon hígított állapotban lehet a csatornákba ereszteni.
További információkért kérje biztonsági adatlapunkat.

Összetétel

Alkáli szilikátok, cellulózszálak, kereskedelmileg titkos adalékanyagok.

Keverési arány

Tisztán vagy 1 : 1 arányban. Más kemikáliák nem oldják. Hő- és nyomásálló.

Eltarthatóság

Az előállítás dátumától 5 év. Fagytól védeni kell.
Adataink a jelenlegi tapasztalatainknak felelnek meg. Műszaki változások lehetősége fenntartva.