BCG 84 L tömítő 10 liter vízveszt. 10 L kanna Nagyítás

BCG 84 L tömítő folyadék 10 liter vízveszteségig 10 L lanna

4010085

A BCG 84 L folyékony tömítőanyag ivóvíz- és használati melegvíz-vezetékekben szünteti meg a vízveszteséget napi max. 10 literig, különösen rézvezetékek pont-korróziója esetén, vagy más anyagok kisebb hibáinál. A BCG 84 L alkalmazható az élelmiszeriparban is. Keverési arány: tisztán vagy 1: 1

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 2-3 hét

167 590 Ft

Tulajdonságok

Vízveszteség / nap 10 liter

Leírás

Untitled Document

A BCG 84 L a külső levegővel való érintkezésre kikristályosodik. A szivárgási helyen mechanikus elzáródás keletkezik. A BCG 84 L anyaggal történő tömítés tartós és öregedésálló. Alkotóelemei lehetővé teszik az élelmiszeriparban történő felhasználást is.

FIGYELMEZTETÉS!
A folyadék rendelkezik az Országos Közegész-ségügyi Intézet minősítésével és alkalmazási engedélyével.

Használati utasítás
A hibás vezetékhálózatot lezárjuk és kiürítjük. A tartalmát felfogjuk és megmérjük. A saroksze-lepeket és szerelvényeket lezárjuk, adott esetben kiszereljük. A különféle szűrőket és vízmérőt kiszereljük. A lezárás történhet tömítőanyaggal (DIN 1988) is. A szűrőket, iszapelválasztókat és a vízmérőt kiszereljük. A mosogató- és mosógéphez vezető csatlakozókat elzárjuk. A BCG 84 L-et tartalmazó kannát alaposan fel kell rázni. A szükséges mennyiséget tisztán vagy 1: 1 arányban szivattyúval (szűrő nélkül), vagy a BCG G 21 J nyomótartály segítségével kell betölteni. A vezetékhálózatot légteleníteni kell.

Fontos!
Amennyiben BCG 84 különböző tárgyakkal érint-kezik (csempe, burkolat, mosogatótál, kád), akkor ezt tiszta vízzel azonnal el kell távolítani különben, mert rögtön kristályosodik, s ebben az állapotban már nem távolítható el.
A vezetékhálózatot nyomás alá helyezzük (5-7 bar). A BCG 84 L anyagnak a tömítetlenség helyén kívülre kell kerülnie, hogy a csövön kívül ki tudjon kristályosodni. Legalább két nap (48 óra) kötési időre van szüksége. Nagyon nedves felület esetén 4-5 nap is lehet a kötési idő. Mivel a műanyaggal borított csöveknél nem tud levegő jutni a szivárgó helyhez, a tömítés csak feltételezetten lehetséges. A tömítés megtörténte után a BCG 84 L anyagot ki kell engedni, felfogni, a vezetékhálózatot alaposan átmosni, majd újra üzembe helyezni. A melegvíz-tároló bojlert le kell zárni a tömítési munkálatok alatt. A munkaeszközöket a munkálatok befejezése után alaposan el kell mosni.

Biztonsági előírások
A vegyi anyagokkal kapcsolatos munka során szokásos alapvető előírások betartandóak.
Gyermekek elől gondosan el kell zárni.

Kezelés
Csak nagyon hígított állapotban lehet a csatornába ereszteni.

Összetétel
Cellulózszálak, színezőanyag, alkáli szilikátok, kereskedelmileg titkos adalékanyagok.

Keverési arány
Tisztán vagy 1: 1 arányban. Más kemikáliák nem oldják. Hő- és nyomásálló.

Eltarthatóság
Az előállítás dátumától 5 év. Fagytól védeni kell.
Adataink a jelenlegi tapasztalatainknak felelnek meg. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk.