BCG 24 tömítő 30 liter vízveszt. 5 L kanna Nagyítás

BCG 24 tömítő folyadék 30 liter vízveszteségig 5 L kanna

4005024

  • A BCG 24 folyékony tömítőanyag megszünteti a vízveszteséget a fűtőberendezésekben, kazánokban, csővezetékekben, radiátorokban, padlófűtési rendszerekben max. napi 30 literes veszteségig. 
  • A BCG 24 minden, a kereskedelemben szokásos anyagot tömít (műanyagok és fémek).
  • Keverési arány: 1,5 liter 100 liter fűtővízhez

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 2-3 hét

105 500 Ft

Leírás

A BCG 24 folyékony tömítőanyag napi max. 30 literes vízveszteség esetén biztosítja fűtőberendezések, kazánok, csővezetékek, radiátorok, padlófűtések tömítését.

A BCG 24 minden kereskedelemben alkalmazott anyagot tömít (műanyagok és fémek). A BCG 24 a külső levegő hatására megkristályosodik. A szivárgási helyén mechanikus elzáródás keletkezik. A BCG 24 tartós és öregedésálló. Nyitott berendezéseknél is alkalmazható. A BCG 24-et töltőszivattyúval
(G 20 vagy G 21 J BCG pumpa) lehet bevinni a fűtőkazánba.


FIGYELMEZTETÉS!

A fűtőberendezés mentes legyen adalékanyagok-tól, úgymint fagyálló, korróziógátló vagy konyhasóoldat. A fali gázkazánoknál a BCG 30-at kell alkalmazni.
A BCG 24 megfelelő alkalmazása mellett nem hibásodnak meg a szivattyú- és szabályozószelepek. Alumíniumot is tartalmazó berendezések esetén a sikeres tömítés után (4 héttel később) ki kell üríteni a fűtőberendezést, majd kimosni és újra feltölteni.


Használati utasítás

Tömítetlen fűtőkazán:
A kazánokhoz kapcsolódó fűtőrendszert kikapcsoljuk és a kazánt üzemelési hőmérsékletre állítjuk. Beállítjuk a maximális hőmérsékletet a „kémény-gombbal”. A BCG 24-et tartalmazó kannát alaposan fel kell rázni. A szükséges mennyiséget (lásd táblázat) betöltjük a kazánfeltöltő csappal. A fűtőkazánt 1 barra töltjük. A keringtetőszivattyúkat az ellenőrző csavarnál alaposan légtelenítjük. A fűtőkazánnak 4 órán keresztül üzemben kell maradnia. A tömítési művelet után ki kell üríteni a fűtőkazánt, majd újra feltölteni, és a berendezést újból üzembe helyezni.

Tömítetlen fűtőrendszer:
A szűrőt, szennyfogót stb. kiszereljük, vagy megkerüljük. A fűtési rendszert vízzel feltöltjük és légtelenítjük. A fűtővizet a kívánt BCG 24 mennyiséggel lecsökkentjük. A maximális hőmérsékletet a „kéménygombbal” beállítjuk. Padlófűtés esetén üzemelési hőmérsékletre állítjuk. Minden keverő- és radiátorszelepet teljesen kinyitunk. A keringtetőszivattyút légtelenítjük, és üzemben hagyjuk.
A BCG 24-et tartalmazó kannát alaposan fel kell rázni. A szükséges mennyiséget (lásd táblázat) betöltjük a kazánfeltöltő csappal. A fűtőberendezést üzemi nyomásra töltjük. A keringetőszivattyúkat az ellenőrző csavarral még egyszer alaposan légtelenítjük. A fűtőrendszernek a fenti feltételek mellett 7 órán keresztül üzemben kell maradnia. A tömítési művelet egy vagy több napig tart az előfeltételektől függően.

Biztonsági előírások:
A vegyi anyagokkal történő munka során alapvető előírások betartandóak!
Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Kezelés:
A BCG tömítőanyaggal feltöltött fűtőrendszer leürítésekor semmiféle speciális kezelés nem szükséges (a Gelsenkircheni Hygiéniai Intézet vizsgálata alapján). Pontosabb adatokért kérje biztonsági adatlapunkat.

Összetétel:
Alkáli szilikátok, cellulózszálak, kereskedelmileg titkos adalékanyagok

Keverési arány:
1, 5 liter 100 liter fűtővízhez. Új fűtőberendezéseknek csekély víztartalmuk van (adott esetben ki kell mérni literenként). Ellenőrzési lehetőség: helyes adagolásnál a ph-érték 10, 5 és 11 között van. Más kemikáliák nem oldják. Hő- és nyomásálló.

Eltarthatóság:
Az előállítástól számított 5 év, fagytól védeni kell.
Adataink a jelenlegi tapasztalatainknak felelnek meg.
A műszaki változtatás jogát fenntartjuk.
2006/03. állapot