BCG 30 tömítő 10 liter vízveszt. 5 L kanna Nagyítás

BCG 30 tömítő folyadék 10 liter vízveszteségig 5 L kanna

40050300

A BCG 30 folyékony tömítőanyag megszünteti a vízveszteséget max. napi 10 literig olyan fűtőberendezésekben, amelyek fali gázkazánnal működnek. A BCG 30 minden, a kereskedelemben szokásos anyagot tömít (műanyagok és fémek). Keverési arány: 1,5 liter 100 liter fűtővízhez

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre elérhető

60 673 Ft

Tulajdonságok

Vízveszteség / nap 10 liter

Leírás

A BCG 30 csővezetékekben, radiátorokban és padlófűtésekben biztosítja a tömítést. Minden kereskedelemben alkalmazott anyagot tömít (műanyag-ok és fémek). A külső levegő hatására kikristályosodik. A szivárgási helyen mechanikus elzáródás keletkezik. A BCG 30 tartós és öregedésálló. A BCG 30-at töltőszivattyúval (G 20 vagy G 21 BCG szivattyú) lehet bevinni a fűtéskörbe.

FIGYELMEZTETÉS!

A fűtőberendezés mentes legyen adalékanyagoktól (fagymentesítő, korróziógátló vagy konyhasóoldat).
A BCG 30 megfelelő alkalmazása mellett nem hibásodnak meg a szivattyú- és szabályozószelepek. (Lásd. MPA Dortmund szakvéleménye). A tömítési művelet megtörténte után kb. 4 héttel ki kell üríteni a fűtőberendezést, majd kimosni és újra feltölteni (kb 7-es ph-érték).

Használati utasítás

Tömítetlen fűtési rendszer
A szűrőt, iszapelválasztót stb. kiszereljük, vagy megkerüljük. A fűtőberendezést vízzel feltöltjük és légtelenítjük. A maximális hőmérsékletet a „kéménygombbal” beállítjuk. Padlófűtés esetén üzemi hőmérsékletre állítjuk. Minden keverő- és fűtőtestszelepet teljesen kinyitunk. A keringtetőszivattyút légtelenítjük, és üzemben hagyjuk. A fűtővizet a szükséges BCG 30 mennyiségéhez lecsökkentjük.
A BCG 30-at tartalmazó kannát alaposan fel kell rázni. A szükséges mennyiséget (lásd táblázat) betöltjük a kazántöltő csappal. A fűtési rendszert üzemi nyomásra töltjük. A keringtetőszivattyúkat az ellenőrző csavarral még egyszer alaposan légtelenítjük. A fűtőberendezéseknek a fenti feltételek mellett 7 órán keresztül üzemben kell maradnia. A tömítési művelet egy vagy több napig tart az előfeltételektől függően. A tömítési művelet megtörténte után a berendezést kb. 4 héttel később ki kell üríteni és újra feltölteni (kb 7-es ph-érték). A napi 10 liternél több vízveszteség esetén a BCG 24 vagy BCG Speciál szerrel is lehet dolgozni. A fűtőberendezést felfűtjük, a gázüzemű fali kazánt a kezelőcsapoknál elzárjuk. Egy pót keringtetőszivattyú beállításával külön fűtőkeringést állítunk elő az előremenő és visszatérő körön.
A BCG-kannát alaposan felrázzuk. A szükséges mennyiséget (lásd táblázat) a kazántöltő csappal beadagoljuk és a készüléket üzemi nyomásra feltöltjük. Ezt a keringtetést addig kell fenntartani, amíg a szivárgó rés betömődik (a padlófűtésnél 6 napig). Ezután kiürítjük a fűtési kört,majd kimossuk, és újra feltöltjük.

Biztonsági előírások:
Ha a szer szembe kerül, alaposan ki kell mosni, és orvoshoz kell fordulni. A bőrre kerülve azonnal sok bő vízzel le kell mosni. A munkálatok alatt megfelelő védőkesztyű és védőszemüveg használata kötelező. A BCG 30 nem mérgező (fogyasztásra alkalmatlan) a megadott keverési arányban. Amennyiben bármilyen anyagra rákerül (csempe, padlózat, mosdókagyló… stb.), vízzel azonnal el kell távolítani, mert kikristályosodni kezd és ezt követően nem lehet eltávolítani.
Gyermekektől gondosan el kell zárni!

Kezelés:
A BCG tömítőanyaggal feltöltött fűtőrendszer leürítésekor semmiféle speciális kezelés nem szükséges
(a Gelsenkircheni Hygiéniai Intézet vizsgálata alapján).
Pontosabb adatokért kérje biztonsági adatlapunkat.

Összetétel:
Alkáli szilikátok, cellulózszálak, kereskedelemben titkos adalékanyagok.

Keverési arány:
1 liter 100 liter fűtővízhez. Új fűtőberendezéseknek csekély víztartalmuk van (adott esetben ki kell mérni literenként). Ellenőrzési lehetőség: helyes adagolásnál a ph-érték 10,5 és 11 között van. Más kemikáliák nem oldják. Hő- és nyomásálló.

Eltarthatóság:
Az előállítástól számított 5 év, fagytól védeni kell.

Szállítás:
A szállítási előírások betartásánál nem veszélyes.
Adataink a jelenlegi tapasztalatainknak felelnek meg.
A műszaki változtatás jogát fenntartjuk.