Grundfos MQ 3-35 Örvényszivattyú

96515412

Önfelszívó, többfokozatú örvényszivattyú

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 3 munkanap

134 332 Ft

Leírás

Komplett rendszer
Az MQ egy komplett, minden az egyben rendszer, szivattyúval, meghajtómotorral, légüsttel, kombinált nyomás és áramlásérzékelővel, szabályozó egységgel és visszacsapó szeleppel.

A szabályzóegység automatikusan elindítja a szivattyút vízelvétel esetén, illetve leállítja azt, ha megszűnik a vízelvétel. Továbbá a szabályzóegység biztosítja a szivattyú védelmét a rendszer meghibásodása esetén.

Beépítés
A kompakt kialakításnak köszönhetően a szivattyú nem igényel nagy helyet, és könnyen beépíthető.
A szivattyú körül nincs szükség szabad térre.

Egyszerű üzemeltetés
A szivattyú rendelkezik egy ki/bekapcsoló gombbal, és jelzőlámpákkal ellátott felhasználóbarát kezelőpanellel. A jelzőlámpák a szivattyú üzemállapotát mutatják.

Önfelszívó szivattyú
Mivel a szivattyú önfelszívó, ezért képes a víz felszívására akkor is, ha a szivattyú a vízszint felett van elhelyezve. Miután a szivattyút feltöltötték vízzel
képes 5 perc alatt 8 m mélyről felszívni a vizet.
Ez jelentősen megkönnyíti a szivattyú beüzemelését és lehetővé teszi a vízellátást olyan beépítési helyzetekben, ahol fennáll a szárazonfutás vagy a szívócső szivárgásának lehetősége.

Beépített védelmi funkciók
Ha fennáll szárazonfutás vagy túlmelegedés veszélye, például beragadás vagy túlterhelés esetén, a szivattyú automatikusan leáll, és megvédi a motort a leégéstől.

Automatikus újraindítás
a szivattyú rendelkezik automatikus újraindítási funkcióval.
Szárazonfutás vagy hasonló vészhelyzet esetén a szivattyú leáll. A szabályozóegység megkísérli a szivattyú újraindítását 30 percenként, egy 24 órás periódusban. Az újraindítás funkció kikapcsolható.

Alacsony zajszint
A hidraulikai kialakításnak, és a belső hűtésnek köszönhetően a szivattyú különösen alacsony zajszintű, így egyformán alkalmas külső és belső elhelyezésre.

Membrános légüst
A beépített membrános légüst lecsökkenti a szivattyú indulásainak és megállásainak számát ha szivárgás van a rendszerben, ezzel megóvja a szivattyút a túlzott igénybevételtől.

Karbantartás
A szivattyúnak nincs szüksége karbantartásra.

Műszaki adatok letöltése

Grundfos MQ szivattyú prospektus letöltése

Grundfos MQ szerelési és üzemelési leírás