Siemens TELGD-04 GSM távvezérlő modem

TELGD04.GSM

SIM-kártyás működéssel
4db potenciálmentes bement és 2db relé kimenettel
Alkalmazható: REV13, REV17, REV24, REV34, REV100, REV200, REV300 termosztátokhoz, ALBATROS...-hoz

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 5 munkanap

81 059 Ft

Leírás

Siemens TELGD-04 GSM távvezérlő modem

 

GSM alapú modem lakossági és ipari alkalmazásokra
SIM-kártyás működéssel
4db potenciálmentes bement és 2db relé kimenettel
Tápegységgel, antennával kompletten
Alkalmazható: REV13, REV17, REV24, REV34, REV100, REV200, REV300 termosztátokhoz, ALBATROS...-hoz

Tápfeszültség: 12V DC(tápegység tartozék)
Áramfelvétel: 20...500mA
2db relé kimenet, kimenetek terhelhetősége:
max.5A / 250V
GSM sáv: 850/900/1800/1900MHz

 

A GD-04 beltéri használatra készült. A készülék telepítése előtt ellenőrizze a GSM térerőt, vagyis a használni kívánt SIM kártyát helyezze egy mobil telefonba, és állítsa be ugyanazt a szolgáltatót. Egy GSM telefonról SMS parancsokat küldhet a készüléknek az egyes kimenetek és be vagy kikapcsolására. Az SMS utasítások szövege nem érzékeny a kis és nagybetűk változására, vagyis a példában említett “ON P5” utasítás egyenértékű az “on p5” utasítással.

 

Az SMS üzenet egyéni beállításai
Az alapértelmezett SMS üzenet a felhasználó szükségleteinek függvényében módosítható. Lehetőség van egy SMS-en belül több szöveges paraméter továbbítására is. Ilyen esetben az egyes szövegrészeket vesszővel kell elválasztani. A szövegek (csatlakozók neve, állapota) érzékenyek a kis és nagybetűk változásaira. Az SMS parancsok erre nem érzékenyek, pl.: „LAMPA” = „lampa”. Javasoljuk, hogy az SMS üzenetek korlátozott hossza (160 karakter) miatt csak rövid szövegeket használjon. Az állapotjelentés használatba vételekor, ha a nevek hosszúsága miatt az üzenet egyébként meghaladná a 160 karaktert, akkor is csak az első 160 karakter fog továbbítódni. A készülék támogatja a speciális nyelvi karakterek és ékezetes (ún. UNICODE jelzések) használatát. Fontos megjegyezni, hogy nem minden mobil telefonkészülék képes az UNICODE szimbólumok kezelésére. Egy UNICODE karakterek használatával írt SMS üzenet hossza maximum 65 karakter lehet, ezért javasoljuk az alap karakterkészlet használatát, az ékezetes karakterkészlet használata nélkül.

 

Egyenleg lekérdezése
A készülék képes a felhasznált SIM kártya egyenlegének lekérdezésére (amennyiben előre fizetett SIM kártyáról van szó), és az információ továbbítására a hívó fél felé. A készülék memóriájában tárolt bármely számról érkező SMS üzenet hatására (amennyiben az üzenet tartalmazza a CREDIT utasítást, és a szolgáltatónkként változó egyedi lekérdezési számsort) a készülék kiolvassa és továbbítja a kártya aktuális egyenleg információit. A lekérdezési számsor után érdeklődjön a kártyát kibocsátó szolgáltató kirendeltségén.

 

Fenntartó hívás
Előre fizetett kártya használata esetén a készülék képes automatikus fenntartó hívások indítására, ha a megelőző 3 hónapban a készülék hívást nem kezdeményezett. Felhívja az előre beállított telefonszámot, majd, ha a hívott szám válaszol, 10 másodperces várakozás után a vonalat megszakítja.

 

A Web szerver távoli hozzáférése
A beállító szerver használatával a jogosult felhasználó lekérdezheti és módosíthatja az konfigurációs beállításait. Az adatátvitel SMS küldésével, vagy GPRS felhasználásával történik.

A honlapról a következő funkciók érhetők el:
· A készülék állapotának lekérdezése
· A kimenetek működtetése
· Minden beállítási paraméter módosítása, amit SMS-ek segítségével is módosítani lehet
· Egyéb jellemzők programozásának lehetősége
· Az SMS szövegek szerkesztése (csak GPRS adatátvitel használata esetén)

Az SMS útján küldhető adatmennyiséget a költségek minimalizálásának szem előtt tartásával állítottuk be. A GPRS adatkommunikáció használata szintén lehetséges, de a használatba vételt megelőzően a GPRS szolgáltatást a SIM kártyán aktiválni kell, és a megfelelő APN-t be kell állítani.

Kezelési utasítás letöltése