JENAQUA 110 lerakódásgátló melegvizes fűtőberendezésekhez 1 L

jen-110

  • Megakadályozza a kazánkő-lerakódások képződését és csökkenti a korróziót minden zárt melegvizes fűtőberendezésben, beleértve azokat is, amelyek alumíniumot tartalmaznak.
  • Hozzájárul a berendezések hatásfokának megőrzéséhez és a tüzelőanyag-takarékossághoz.
  • Nem tartalmaz molibdént.

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Készleten, várható kiszállítás 1-2 munkanap

Raktáron található mennyiség: 3 darab

8 096 Ft

Leírás

JENAQUA 110 lerakódásgátló melegvizes fűtőberendezésekhez

 

Alkalmazás:

A korrózió, kazánkő, kazán- vagy melegvízcső-zajok és a hidrogén okozta ridegedés elkerülése érdekében adagoljon JENAQUA 110-et a melegvíz-fűtőberendezésbe. A legjobb eredményt akkor éri el, ha a berendezéseket először a VDI 2035, ill. az ÖNorm 5195 szabvány szerint megtisztítja és átöblíti, azaz az új és legfeljebb 6 hónapos készülékeket a JENAQUA 300-zal, az idősebb készülékeket a JENAQUA 400-zal kezeli.

Ha a berendezés a hőcserélőben képződött kazánkő-lerakódás miatt már zajjal működik, alumínium-hőcserélőkben a JENAQUA 200-at a JENAQUA 110-zel együtt használja. Öntvény, nemesacél és réz hőcserélőkben elsősorban egy JENAQUA vasmaróval végzett tisztítást kell elvégezni. A terméket nem lehet ioncserélt víz és teljesen mésztelenített víz esetén használni. Az alkalmazáshoz legalább 2°nk keménységű víz szükséges, és nagyon kemény víz esetén is hatásos. A felhasználást évente kell ellenőrizni.

 

Adagolás:

A JENAQUA 110-et 1%-os vizes oldatban kell használni, azaz a berendezésben lévő minden 100 liter fűtővízhez 1 liter JENAQUA 110-et kell adni. Új berendezések esetén ezt első feltöltéskor végezzük el. Egy üveg elegendő egy átlagos családi házhoz, amelyben lapradiátorok és melegvízellátás van. Nagyobb berendezések, padlófűtés, puffer- vagy rétegtárolók esetén ennek megfelelően több JENAQUA 110-et kell felhasználni.

A túladagolás nem okoz problémát.

 

Betöltés:

Üres fűtőberendezésbe feltöltés előtt a szert bármelyik részén be lehet juttatni. Már feltöltött berendezésbe egy arra alkalmas helyen (csap/szelep) lehet a JENAQUA adagoló készülékkel befecskendezni.

 

A JENAQUA 110 állandóan a rendszerben marad. Tilos az ivóvízrendszerbe tölteni!

A termék az ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszernek megfelelően készült.