Raychem FROSTOP BLACK  önszabályzós fűtőkábel Nagyítás

Raychem FROSTOP BLACK önszabályzós fűtőkábel

FROSTOP-BLACK-RANDOM

Önszabályozó fűtőkábel ereszcsatornák és lefolyócsövek fagymentesítésére, teljesítménye: 18 W/m +5°C - nál, 28 W/m 0°C-nál

Az ár folyóméterben értendő.
A kívánt hosszt a mennyiség mezőben adhatja meg.

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Készleten, várható kiszállítás 1-2 munkanap

Raktáron található mennyiség: 167 darab

5 990 Ft

Leírás

Raychem FROSTOP BLACK Önszabályozó fűtőkábel

A FroStop önszabályzó fűtőkábelek csővezetékek fagymentesítésére lettek kifejlesztve. Önszabályozó tulajdonságainak köszönhetően egyszerűen tervezhető és kivitelezhető, tetszőleges hosszra levágható, nincs túlfűtés és átlapoláskor sem ég át. A gyári tartozékrendszernek köszönhetően könnyedén és gyorsan csatlakoztatható az elektromos hálózathoz valamint a vezérlő egységhez.
A FroStop önszabályozó fűtőszalagok praktikus megoldásokat biztosítanak a csővezetékek kísérőfűtéséhez. Alkalmasak réz, rozsdamentes acél, műanyag és vegyes anyagú csővezetékekhez egyaránt. Kétféle változatban kapható: FroStop Green és FroStop Black.

Kábeltípus FroStop-Black
Névleges teljesítmény 18 W/m 5°C-on
Névleges feszültség 230 VAC
C típusú áramköri kismegszakító max. 16 A
Max. áramkörhossz 80 m, 16 A
Min. hajlítási sugár 10 mm
Max. működési hőmérséklet 65°C
Kompatibilis szabályozó egység AT-TS-13
Jóváhagyások CE / VDE

 

Tervezési segédlet

Csőátmérő
Hőszigetelés
vastagsága
15
1/2"
22
3/4"
28
1"
35
5/4"
42
6/4"
54
2"
67
2 1/2"
76
3"
108
4"
125
5"
10 mm Green Black Black Black Black ** **
15 mm Green Green Green Black Black Black Black ** **
20 mm Green Green Green Green Green Black Black Black ** **
25 mm Green Green Green Green Green Green Black Black Black **
30 mm Green Green Green Green Green Green Green Black Black Black
40 mm Green Green Green Green Green Green Green Green Black Black
50 mm Green Green Green Green Green Green Green Green Green Black

** Nagyobb teljesítményű önszabályzó fűtőszalag szükséges (pl. WinterGard FS-B-2X 26 W/m +5°C-nál)

 

Szerelési útmutató

A FroStop önszabályozó fűtőkábelek telepítését mindig a szerelési utasításoknak megfelelően kell elvégezni!
Ügyelni kell arra, hogy ne helyezzük feszültség alá a kábelt, amíg az fel van tekerve (tekercsben vagy dobon). Az önszabályozó fűtőkábel áramvezetőit a végelzárások kialakításakor ne kössük össze, mert akkor rövidzárlatot idézünk elő.
Kivitelezés előtt vizsgáljuk át a kábelt, hogy a szállítás során esetlegesen keletkező sérüléseket idejében észleljük. Győződjünk meg arról, hogy a fűteni kívánt technológián minden nyomáspróbára sor került, a csővezeték végleges festék bevonattal van ellátva (festésnek vagy bevonatnak érintésre száraznak kell lennie), valamint a cső felületén található durva éleket, érdes felületeket, éles széleket stb. (megsérthetik a kábelt), simítsuk el vagy ragasszuk le.
A fűtőszalagokat mindig a csővezetékek alsó körívére, ~45°-os szögben kell rögzíteni. A csővezetékek fagymentesítésére, a hőszigetelés vastagságok függvényében, többnyire elegendő egy, a csővezetékkel párhuzamosan fektetett fűtőszál beépítése.
Nagyobb átmérőjű csövek esetén is elegendő lehet két párhuzamosan fektetett FroStop-Green fűtőkábel, vagy egy szál nagyobb teljesítményű (pl. FroStop-Black , FS-B-2X) önszabályozó fűtőszál beépítése.
Csőhajlításoknál mindig a külső köríven vezessük a fűtőszalagot. Fém csövekre kábelkötegelővel vagy üvegszálas rögzítő szalaggal (0,3 – 0,5 méterenként), műanyag csövekre minden esetben öntapadó alumínium fóliával (csővezetékkel párhuzamosan) rögzítsük a fűtőkábeleket. (Fém rögzítő bilincsek használata nem megengedett!). Az ATE-180 használata javítja a hő átvitelt és növeli az önszabályzó fűtőszalagok teljesítményét (~10%), mellyel arányosan a maximális fektetési hossza csökken.
Csőfelfüggesztéseknél a fűtőszálat mindig a rögzítő gyűrűn kívül vezessük. Azoknál a falátvezetéseknél, ahol a fűtőszálra nem kerül hőszigetelés, a fal előtt és után is megnövelt fűtőteljesítményt (fűtőszalag hurok) szükséges. A technológiai szerelvényeknél (pl. szelepek, karimák, stb.) a bonthatóság miatt mindig fűtőkábel hurkot kell kialakítani, amit rá kell tekerni a szerelvényre. Előírás szerint 30mA-es áramvédő kapcsoló beépítése szükséges az elosztó szekrénybe (500 méterig összesített fűtőkörönként). A termosztátok érzékelőit mindig a csővezetékre, a fűtőszalaggal átellenes oldalára rögzítsük.
A hőszigetelésen kívülre, előírás szerint 5 méterenként figyelmeztető címkéket („Elektromosan fűtött”) kell elhelyezni.

 

Rendszerellenőrzés

A kábel- és a szigetelés ellenállást a telepítés és a burkolás után is meg kell mérni és be kell vezetni a mérési jegyzőkönyvbe! Minden munkafolyamat után ajánlott a fűtőkábelek vizuális átvizsgálása az esetleges mechanikai sérülések burkolás előtti észlelése és kijavítása érdekében.

Termékismertető letöltése