Fernox DS-3 System Cleaner 2kg vízkőeltávolító sav ivóvízrendszerekhez Nagyítás

Fernox DS-3 System Cleaner 2kg vízkőeltávolító sav ivóvízrendszerekhez

58223

•Helyreállítja minden fajta vízmelegítő hatékonyságát
•Erőteljes savas vízkő-eltávolító, saját súlya 50%-anak megfelelő mennyiségű vízkövet is fel tud oldani
•Nem okoz korróziót
•Színváltozás jelzi, amikor kimerült
•Biztonságosan alkalmazható és könnyen használható

Bővebb leírás

Termék elérhetőség: Megrendelésre, várható kiszállítás 3 munkanap

15 795 Ft

Leírás

Alkalmazások

A Fernox DS-3 vízkő eltávolítására használatos minden fajta vízmelegítőből a készülék hatékonyságának helyreállítása céljából. Biztonságosan használható acél, rozsdamentes acél, öntöttvas, vörös- és sárgaréz, PVC, ABS, polietilén és a legtöbb más műanyag csővezetékhez.
Korlátozások: Nem szabad kis átmérőjű vagy erősen korrodált alumínium, horgany ill. horganyzott acél, akril (pl. műanyag kannák és kádak), krómozott vagy zománcozott felületekhez, betonhoz és azbeszthez használni. Kétség esetén forduljon a készülék gyártójához..

Használat és adagolás

A Fernox DS-3-at először forró vízben kell feloldani, 1 kg / 10 liter víz maximális és 250 g / 10 liter víz minimális koncentrációra (10% - 2.5%). A forró víz meggyorsítja a vízkőtelenítést, de ne legyen 80°C-nál forróbb. A vízkőtelenítési folyamatban széndioxid (CO2) gáz szabadul fel, ami habosodást okozhat. Ezért ennek helyet kell hagyni a munka megkezdése előtt. A szín sárgából - zöldön át - kékre változása jelzi, hogy a vízkőtelenítési képesség teljesen kimerült. Az oldat erejének nagy része azonban már elhasználódott, amikor elérjük a zöld színt, s ha az oldat hideg, a végső színváltozás kékre viszonylag hosszú időt vehet igénybe. Amikor a vízkőtelenítés befejeződött, ürítse le és öblítse át a rendszer többször, amíg nem marad vissza semmilyen maradék ill. szag.
A DS-3-at Fernox Superconcentrate System Neutraliser-rel lehet semlegesíteni.

Egy teljes melegvíz-rendszer vízkőtelenítése

Használati útmutató

Háztartási forróvíz-rendszer vízkőtelenítése, beleértve a forróvíz-tárolót, a bemerülő fűtőelemet, a csővezetéket és a csapokat:
1) Kapcsolja ki a kazánt és/vagy a bemerülő fűtőelemet.
2) Kösse fel a golyósszelepet vagy zárja el a hidegvíz tároló tartály hálózati betápláló szelepét.
3) Nyissa ki az összes melegvíz-csapot és ürítse le a teljes rendszert. Zárja el a csapokat.
4) A Fernox DS-3-at először forró vízben kell feloldani, 1 kg / 10 liter víz maximális koncentrációra (minimális koncentráció 250 g / 10 liter víz).
5) i) Csatlakoztasson egy tölcsért egy megfelelő hosszúságú gumi vagy műanyag tömlőhöz. A tömlőt a hidegvíz-tároló tartály belsejében lévő, melegvíztartályt tápláló csatlakozóba/ra kell illeszteni, majd az erősen savas oldatot a tölcséren keresztül kell bevezetni, vagy:-
ii) Amennyiben a hidegvíz-tároló tartály csakis a melegvíz-tárolóhoz szolgál, más készülékhez vagy kifolyóhoz nem, úgy a DS-3 oldatot közvetlenül a tartályba lehet bevezetni.
6) Töltse fel a rendszert addig, amíg a vízszint a hidegvíz-tároló tartályban éppen elfedi a melegvíztartály tápcsatlakozását. Ez a savas oldat hígulásának megakadályozását szolgálja a rendszerben lévő teljes vízmennyiség minimalizálásával.
7) Kapcsolja be a kazánt/fűtőelemet, és melegítse fel a melegvíz-tartályt mérsékelt hőmérsékletre (50-60oC), és tartsa ezen a hőmérsékleten legalább 4 (max. 12) órán át.
8) 10-15 percenként rövid időre nyissa ki az összes melegvíz-csapot, hagyjon kifolyni ¼ - ½ liternyi savas oldatot egy műanyag edénybe. Ez azért szükséges, mert a savas oldatot a csővezetékben lévő vízkő-lerakódások semlegesítik, és kis mennyiségű oldat leeresztésével pótlódik az elhasználódott vízkőtelenítő szer a csövekben. Kerülje el az oldat zománcozott kádakba, mosdókba stb. jutását.
9) Végül kapcsolja ki a kazánt/fűtőelemet, és ürítse le teljesen a melegvíz-rendszert. MERJE KI az összes maradék vizet a hidegvíz-tároló tartályból, mivel ez tartalmazhat némi DS-3-at a tápcsatlakozás alatti részben.
10) Az elhasználódott DS-3 oldat ártalmatlanítására a legjobb semlegesíteni Fernox Superconcentrate System Neutraliser segítségével.
11) Nyissa ki a hidegvíz-tároló tartály golyósszelepét, és alaposan öblítse át az egész melegvíz-rendszert, kinyitva az összes melegvíz-csapot - Ugyancsak öblítse át a hidegvíz-rendszert (ahol ilyen van), mivel némi sav bejuthatott a hidegvíz-tároló tartályon keresztül.

A Fernox DS-3 nem hagy maga után semmilyen ártalmas lerakódást, s ha a rendszer átöblítése megfelelően megtörtént, az újra normál módon használható. A DS-3 alkalmazási ideje ill. koncentrációja megnövelhető ill. megismételhető erősen elvízkövesedett közvetlen melegvíz szolgáltató kazánok, bemerülő fűtőelemek, melegvíz-tartályok és csapok esetén.